Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

"Λιβάδι με στάχυα ένα απόγευμα καλοκαιριού"

Maρία Ανδρέου
                                                                                           Μαρκ Σαγκάλ 
"Λιβάδι με στάχυα ένα απόγευμα καλοκαιριού"

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Εισαγγελείς στέλνει η κυβέρνηση στην ΕΡΤ



Ανάλογα τις περιστάσεις το κράτος θα χρησιμοποιήσει το κλομπ του μπάτσου ή την τήβεννο του δικαστή για να υλοποιήσει τις επιλογές του. Στην περίπτωση των εργαζομένων της ΕΡΤ αντί να πάνε τα ΜΑΤ να εκκενώσουν το ραδιομέγαρο, η κυβέρνηση προσανατολίζεται –όπως γράφει το «Βήμα» σήμερα- να στείλει τους εισαγγελείς να τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί τους εργαζόμενους της ΕΡΤ (λογικά η κατηγορία θα είναι «κατάληψη δημοσίου κτιρίου) και να λήξει ένας αγώνας που ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές.
Δεν κλιμακώθηκε όμως, χάθηκε η ευκαιρία η ΕΡΤ να γίνει το κέντρο συντονισμού των λαϊκών διεκδικήσεων, ο αγώνας των εργαζομένων από ένα σημείο και μετά εκφυλίστηκε, και το αποτέλεσμα που αναγγέλλει η φυλλάδα του ΔΟΛ αναμενόμενο.
Η κυβέρνηση θέλει να ελέγχει απόλυτα το τηλεοπτικό τοπίο εν όψει των καυτών πολιτικών εξελίξεων του Σεπτέμβρη και δεν θέλει να υπάρχει μια φωνή –έστω και με τις περιορισμένες δυνατότητες που έχει τώρα η ΕΡΤ αφού εκπέμπει μόνο μέσω διαδικτύου- που να κάνει «παράσιτα» στην «ενημέρωση» που σερβίρουν ο Σίμος και το κυβερνητικό επικοινωνιακό επιτελείο στους καθεστωτικούς τηλεοπτικούς διαύλους.

Γ. Γ.
_______________
* από giorgis

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Ου-τοπία - online: Εθισμός στην υποταγή

Ου-τοπία - online: Εθισμός στην υποταγή: Σ ε είδα να κάθεσαι στον καφενέ τον παραλιακό. Μπροστά σου, το ολόγιομο φεγγάρι, φώτιζε το ασημένιο ποτάμι, γέφυρα ανάμεσα στο γαλάζιο της ...